het schip de crew cruises logboek contact  
   

De Bella Ciao

De Bella Ciao is een 14 meter lange en 8 meter brede zeilcatamaran van het type Funcat 44.
Enkele kenmerken:
• snelle zeiler
• comfortabel met veel privacy
• elegant uiterlijk en energiebewust
• rondom uitzicht vanuit de ruime kajuit
Met 120 m² zeil (standaard) halen we snelheden tot 18 knopen (32 km/u). Met 4 riffen en een stormzeil is voor dit stabiele zeiljacht geen wind teveel. Met haar 120 m² lichtweerzeil zeilt zij nog bij zeer licht weer als alle andere schepen allang op de motor varen.
Drie elektrische lieren nemen het zware werk van de bemanning over.
Om stroom op te wekken hoeven de twee motoren bijna nooit te starten, want vrijwel al onze stroom wordt geleverd door de zeven zonnepanelen op het kajuitdak. De hele boot maakt gebruik van Ledverlichting

De Bella Ciao beschikt over 3 comfortabele gastenhutten: 1 tweepersoons hut en 2 eenpersoons hutten. Elke hut heeft een eigen ingang. Aan boord zijn 2 natte cellen met douche en wastafel met koud en warm stromend water en een elektrisch toilet.
De boot biedt gasten maximale privacy.

Overal aan boord valt te genieten van het zeeschap of landschap: in de beschutting van de kajuit met ramen rondom op ooghoogte, vanuit de zeer ruime kuip en vanaf het dek. In de schaduwrijke kuip is het gedurende de hele dag heerlijk toeven. Voorop – in de netten of aan dek – waant men zich alleen op zee en kan men dolfijnen en andere zeewezens die wij onderweg tegenkomen, van nabij zien. De boot kan vanwege de geringe diepgang (80 cm), tot vlakbij de wal komen. Er is een stevige bijboot voor als we verder van de wal voor anker gaan.

RB-01-01

RB-00-02
120 m² zeiloppervlak
120 m² lichtweerzeil
In blauw zijn de 3 gastenhutten (1x tweepersoons en 2x eenpersoons) gemarkeerd
Overal aan boord genieten
In blauw zijn de 3 gastenhutten (1x tweepersoons en 2x eenpersoons) gemarkeerd