het schip de crew cruises logboek contact  
   

De bemanning van de Bella Ciao

Frits du Bois
is jachtbouwer van beroep en een gedreven zeiler in zijn vrije tijd: begonnen op het Leekstermeer nabij Groningen heeft hij daarna op de Oostzee, de Noordzee en de Oostelijke Atlantic vele zeemijlen liggen. Daar zeilde hij met zijn verschillende zeiljachten, voornamelijk catamarans, zowel recreatief als in wedstrijdverband. In het jaar 2000 gooide Frits het roer om en bouwde hij een trailerbare Farrier 31 trimaran, waarmee hij zijn vaargebied uitbreidde naar de Middellandse Zee. Sindsdien zeilde hij in de zomers in de Adriatische- en Egeïsche Zee. Frits hoopt het vanaf nu nooit meer koud te hebben.

Reinhilde van der Kroef is beroepsmatig historica en schrijfster. Sinds 2007 schrijft zij ook over zeilen en publiceerde daarover zowel losse artikelen als een boek. Reinhilde zeilt net als Frits al sinds haar kindertijd, heeft een eigen zeilboot gehad en verruilde deze voor een Farrier trimaran toen ze na vele omzwervingen uiteindelijk Frits als partner vond bij het zeilen en in het leven. Reinhilde deed ervaring op in hetzelfde vaargebied als Frits en zij maakte in 1985 als opstapper op een Swan 42 een Atlantische oversteek mee. Reinhilde wil dolgraag opnieuw rondzwerven over de wereldzeeën.


Na een aantal jaren samen zeilen in de Middellandse Zee ontstond in 2006 het plan om samen te vertrekken voor een wereldreis. Daarvoor moest er eerst een geschikte boot komen en daarom ontwierp Frits de Funcat 44. Vervolgens bouwden we samen de Bella Ciao, waarbij Frits als professional het leeuwendeel van de bouw voor zijn rekening nam en Reinhilde gedurende het hele bouwproces meewerkte en een groot deel van de elektriciteit aanlegde.
Reinhilde schrijft artikelen over de reiservaringen, navigeert, verzorgt de communicatie aan boord en probeert in ieder land iets op te pikken van de lokale keuken. Frits is schipper en technicus aan boord. Samen ontvangen we gasten die we deelgenoot proberen te maken van onze zeilavonturen.

RB02-01.jpg
RB02-02.jpg
Frits, gedreven zeiler
Reinhilde voelt zich overal thuis aan boord
Samen willen we onze gasten met veel plezier deelgenoot maken van onze wereldwijde zeilavonturen
Tussen 2007 en 2009 bouwden Frits en Reinhilde de Bella Ciao